جمعی از معلمان، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند نتانیاهو از ترس بازداشت، سفرش به واتیکان را لغو کرد شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آیین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب‌آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند ایران و اوکراین، محور دیدار روبیو با مشاوران امنیت ملی تروئیکای اروپا در استانبول وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: «دِل» منشأ و مبدأ تمام رفتار‌های انسان است | توصیه امام علی (ع) به «زنده بودن دل»

  • کد خبر: ۳۰۱۴۶۲
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۷
آیت‌الله علم‌الهدی: «دِل» منشأ و مبدأ تمام رفتار‌های انسان است | توصیه امام علی (ع) به «زنده بودن دل»
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: تمام رفتار ما با اراده صورت می‌گیرد، چرا ما برای انجام کار اراده می‌کنیم، زیرا اراده مبتنی بر «خواست» است و دِل کانون «خواسته‌ها» می‌باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی روز پنجشنبه در نخستین نشست طرح بصیرت افزایی سپاه پاسداران که در دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در آموزش اخلاق هیچ استادی نیرومندتر از حضرت علی (ع) نیست، بنابراین شایسته است برای درس اخلاق در محضر ولایت مولا زانو بزنیم و مبانی اخلاق را از ایشان درخواست کنیم.

وی افزود: با بیان اینکه ما اخلاق را برای اصلاح رفتار خود لازم داریم، ابراز کرد: به همین منظور باید روی بحث‌های رفتاری اخلاق مانند صبر، بردباری، سخاوت و ... تمرکز کنیم که به‌عنوان یک بنده خوب خدا جریان رفتاری ما بایستی چگونه باشد. 

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: حضرت علی (ع) در وصیت خود به امام حسن (ع) می‌فرمایند «پسرکم، دل تو با موعظه زنده کن»؛ زنده کردن دل به‌عنوان یک اصل اخلاقی اولین مسئله‌ای است که ایشان با امام مجتبی (ع) در میان می‌گذارند.

علم‌الهدی اضافه کرد: تمام تفاوتی که یک انسان موفق در زندگی خود با یک فرد شکست‌خورده دارد، در همین زنده‌بودن دل است و یا تمام تفاوتی که یک انسان مؤمن، متدین، عابد، زاهد و دلداده حق که تا مرز جان دادن در مسیر عبودیت حرکت می‌کند با انسان کافر، مرتد و معاند دارد نیز در همین «زنده‌بودن دل» است.

وی با اشاره به آغاز هفته بسیج خاطرنشان کرد: مسئله‌ای که در بسیج به‌عنوان یک اصل مطرح است، همین زنده‌بودن دل است، امام خمینی (ره) در مورد بسیج دو کلام دارند که در یکی از آنها ماهیت بسیج و در کلام دیگر اوج عظمت بسیج را مشخص می‌کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام خمینی (ره) بسیج را لشگر مخلص خدا معرفی کردند، تصریح کرد: لشگر مخلص یعنی شما هر چیزی که نیاز به سرمایه‌گذاری تا پای جان و مجاهدت دارد را می‌توانید در بسیج پیدا کنید.

وی با اشاره به اینکه کسی که دلی زنده دارد به فکر مقام، درجه و جایگاه اجتماعی و سیاسی نیست، دل‌زنده تنها برای خدا کار می‌کند، تأکید کرد: امام خمینی (ره) در بیان اوج عظمت بسیج می‌فرماید که «خدایا مرا با بسیجیان محشور بفرما».

علم‌الهدی منشأ و مبدأ تمام رفتار‌های انسان را «دِل» او دانست و اضافه کرد: ببینید عزیزان امیرالمؤمنین (ع) ابتدا در مورد قلب و نه عقل سخن گفتند، زیرا ما در فکر خودمان هر تصمیمی می‌گیریم تابع دِل ما است، تمام رفتار ما با اراده صورت می‌گیرد، چرا ما برای انجام کار اراده می‌کنیم، زیرا اراده مبتنی بر «خواست» است و دِل کانون «خواسته‌ها» می‌باشد.

وی با بیان اینکه اگر بنا شد در کانون خواسته‌های ما خداوند قرار گرفت، دل‌زنده می‌شود، تصریح کرد: اگر کانون این خواسته‌ها درست شد، غیر از خدا چیزی نمی‌خواهیم و عقل، اعضا و جوارح ما نیز به دنبال اصول اخلاقی می‌رود.

امام‌جمعه مشهد مقدس گفت: خداوند متعال در سوره مبارکه طه می‌فرماید «ما با آدم عهدی بستیم و او عهد را فراموش کرد، برای او تصمیم محکمی نیافتیم که مطابق عهد ما عمل کند» و در سوره بقره می‌فرماید «آدم از خدا ابتدا کلماتی را تلقی کرد، بعد توبه کرد، خداوند توبه او را پذیرفت».

وی با اشاره به تفاوت «خواستن» و «انجام ندادن» ابراز کرد: وقتی این دو آیه را کنار هم بگذاریم، این سؤال مطرح می‌شود که انسان چه عهدی را با خدا بسته بود و فراموش کرد، آن عهد این بود که هرچه من نمی‌خواهم تو هم نخواه و هرچه را می‌خواهم تو نیز بخواه.

علم‌الهدی عنوان کرد: وقتی آدم از میوه آن درخت خورد، از بهشت رانده شد و تا ۲۰۰ سال در دشت و دریا سرگردان بود که چه شد، سپس خداوند به او پنج کلمه (به معنای حقیقت بزرگ) را نشان داد که با آنها آدم فهمید چه اشتباهی کرده است و توبه کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->